Waar begin je als je een tweedehands auto wil kopen? Het is een veel gestelde vraag op het internet en dat is niet zonder reden. Het gaat namelijk om een grote aankoop waarbij er veel aanbod is. Daarnaast wil je natuurlijk het liefst een goede koop doen en zoveel mogelijk waard krijgen voor je geld. Alleen al het merk auto uitkiezen is een lastig klusje. Want als je dan hebt besloten dat je wil gaan voor Ford occasions, dan kom je er achter dat er daarbinnen nog steeds een hartstikke groot aanbod is! Om je een beetje op weg te helpen vind je hier een aantal tips die je kunt gebruiken als jij in de oriënterende fase zit. 

Type auto

Allereerst is het goed om te bedenken waar je precies naar op zoek bent. Maak een lijstje van dingen die je belangrijk vindt aan een occasion. Wil je bijvoorbeeld een confortabel zitcomfort of heb je meer behoefte aan een grote kofferbakruimte? Al dit soort keuzes helpen je bij het verkleinen van het aanbod. Je kunt hierbij tevens denken aan de staat van de auto en hoeveel de kilometerstand mag aangeven bij aanschaf.

Prijsklasse

Als het goed is heb je nu op een rijtje waar je naar op zoek bent. Dan is de volgende stap om in kaart te brengen wat de auto mag gaan kosten. Ook dit helpt namelijk enorm bij het verkleinen van het aanbod. Misschien heb je je oog zelfs al laten vallen op een specifiek type auto of merk. Je kunt nu gaan kijken of er voldoende aanbod is binnen jouw prijsklasse. Dit kan betekenen dat je keuzes moet gaan maken in de dingen die jij belangrijk vindt voor een auto.

Koop van de auto

De laatste stap voor het moment van aankoop is het bekijken van de aanbieders. Misschien voel jij je wel prettig bij de dealer van het merk van jouw voorkeur. Is je oog gevallen op een Opel, dan kan je naar de dealer van Opel gaan en daar met een verkoper gaan onderhandelen. Een alternatief is online te kijken naar het aanbod. Een auto van een particulier overkopen is namelijk ook heel populair, maar brengt over het algemeen wel meer risico’s met zich mee.