Alles in 1 pakket of los internet?

Voor sommigen blijft het een lastige keuze, een alles in 1 pakket of los internet? Als je begint met internet vergelijken wordt je al snel verleid om te kiezen voor en compleet. Uiteraard is deze keuze voor de aanbieder het interessant. Ook voor jezelf kan het een verleidelijke keuze zijn. Je hebt je zaken niet versnipperd, en er is één aanspreekpunt. Maar voldoet zo’n pakket aan jouw wensen? Wat als je het snelste internet wilt, maar niet alle extra kanalen hoeft?

Voordeel van alles in 1 pakket

Als je een alles in 1 pakket overweegt, moet je wellicht compromissen sluiten. Het abonnement met het snelste internet bevat waarschijnlijk veel andere zaken. Zoals veel extra zenders waar je wellicht geen gebruik van maakt. Misschien ben je begonnen met internet vergelijken, omdat alles in huis online gaat. Je luistert muziek online, kijkt tv online, en meer. In hoeverre weegt dit op tegen de korting die aanbieders bieden als je kiest voor een alles in 1 pakket? Neem je genoegen met een lagere internetsnelheid of een uitgebreid pakket waar je nauwelijks gebruik van maakt?

Voordelen van los internet, tv, en telefoon

Om te beginnen met het nadeel, allerlei losse abonnement is ingewikkelder. Wellicht heb je straks het snelste internet, maar laat de televisie op zich wachten. Als je bijvoorbeeld verhuizen gaat, moet je je nieuwe adres niet aan meerdere aanbieders doorgeven. Wil je alles bij een andere provider onderbrengen, heb je te maken met verschillende opzegtermijnen. Deze kunnen verschillen van een maand tot een jaar. Vanuit dit perspectief is het gemakkelijker om voor een alles in 1 pakket te kiezen, maar je kunt niet zo kieskeurig zijn.

Als je ervoor kiest om alles los te regelen, kun je heel selectief te werk bij. Bij het internet vergelijken kun je kiezen voor de aanbieder met het snelste internet. Dit kun je combineren met een televisiepakket welke alleen de basiszenders gebruikt. Lekker als je een keer zinloos wilt zappen, maar je hebt het internet om op terug te vallen. Zo kun je met glasvezel snelheden tot wel 500 Mb/s bereiken. Voor een particulier wellicht te veel van het goede, maar de mogelijkheden zijn er. Ook kun je op deze manier profiteren van meerdere aanbiedingen tegelijkertijd.