We weten allemaal dat duurzaamheid steeds belangrijker wordt. Vaak begint het dan bij energie besparen en te kijken naar mogelijkheden om een bedrijfspand duurzamer te maken. Toch is het voor ondernemers vaak lastig om zelf te bepalen wat de beste optie is. Zakelijk advies en een energiescan kan hierbij een goede oplossing zijn. Wil je meer weten dat doet voor jouw bedrijf? Lees dan verder.

Krijg inzicht in het huidige energieverbruik

Het is belangrijk dat je goed inzicht hebt in het verbruik zodat je weet wat voor jouw organisatie de beste opties voor besparen en duurzamer verbruiken zijn. Met een energiescan kijkt een energiespecialist naar de mogelijkheden voor duurzamer ondernemen. Met een duidelijk overzicht in inzicht in het energieverbruik op meerdere vlakken kunnen maatregelen worden getroffen. Een advies wat kan komen uit een energiescan kan bijvoorbeeld zijn om de daken of vloeren te laten isoleren of te kijken naar ventilaties van het pand. 

Mogelijkheden tot subsidies voor bedrijven 

Wetgeving van de Nederlandse overheid en de Europese Unie voor ondernemers verandert en wijzigt zich. Het is logisch dat je dat niet allemaal zelf bij kan houden. Toch zijn er op het gebied van energie steeds meer mogelijkheden. Een energiepartner inzicht in de verschillende regel- en wetgeving en de mogelijke subsidies die toepasbaar zijn op ondernemingen.

Subsidies en regelingen

Met de uitslag van de energiescan kun je het bedrijfspand verduurzamen. In veel gevallen van verduurzamen zijn er subsidies en regelingen mogelijk voor ondernemers. Zo werd het vorig jaar door de Europese Unie verplicht om ieder bedrijf met een nieuw of gerenoveerd bedrijfspand met meer dan tien parkeerplekken te voorzien van een laadpaal. Veel bedrijven moesten actie ondernemen en dit heeft geleid tot veel vragen over de nieuwe wetgeving. MAIN Energie helpt je bij het beste zakelijke advies. Bedrijven zijn op zoek naar een eerlijke en transparante manier van werken zodat zij echt het gevoel hebben dat ze worden geholpen in plaats van een verdienmodel te zijn voor de energiepartners.